D: MOTE – 7 interessante farger fra høst/vinterkolleksjonene 2016

Høst/vinterkolleksjonene pleier å være kjedelig edruelige i fargebruken. Forutsigbart med hauger av sort og grått. 2016/2017-sesongen derimot er vill, leken og fargesprakende. Selv om du fortsatt finner flust av de trauste og ukledelige gamle nøytrale, er det nå veldig mye annet å velge mellom. De mest dominerende, er de tre nye nøytrale, blått, brunt og grønt – arvtagerne til grått og sort. Samtidig er det et voldsomt spenn av nyanser, strukturer og overflater. Det metalliske er svært tydelig, duse pasteller, sommeraktige blomstermønstre og gult, som er som en «guest of honor» denne vinteren. Dette virker som om det kan bli sesongen du enkelt kan finne og investere i plagg med gode farger.

 

1. BLÅTT

Støvete, klar, mørk, vågal, konservativ, vakker, skjør, sterk.. Blått er en av de mest anvendelige fargene i fargesirkelen og bør være en del av enhver garderobe. Det er slik at alle kler en eller annen nyanse av blått, og den fremhever alle øyenfarger. Du blir oppfattet som fagtung, trygg og kompetent i blå klær, så perfekt for jobb, men også fritid. Fargen kan lett kombineres med alle andre (tenk bare denim)

1_blå

Lacoste (de to til venstre) og Christian Dior

2. BRUNT

Utviklingen av brunt er noe av det mest spennende denne tiden, og det er fordi den igjen befester sin posisjon som basisfarge. Den er lettere å kle enn sort og grått, og gir et betraktelig vennligere inntrykk. Fargen var «overalt» og kom i en mengde forskjellige nyanser.

 

2_brun

Tibi (de to første) og Banana Republic

3. GULT

It-fargen for sesongen er gult, og det er en frisk og spennende farge å kle seg i. Full av optimisme og energi (det er en av de sterkeste fargene i fargesirkelen), så det gir oss en etterlengtet boost i de mørke vintermånedene.

4. GRØNT

Også en ny nøytral. Påfallende mange grønne miniskjørt, og fargen er tolket enda bredere enn blått med et enormt spekter. Fra de kledelige smaragdgrønne nyansene, til de betraktelig mer kompliserte sterke gulgrønne tonene og tilbake til de elegante mintfargene.

5. METALLIC

Metallic er mer en overflate eller effekt enn en farge, men det var vanvittig mange kjoler innenfor denne sjangeren. Vil dele spotlightet med de gule.

6. RØDT

Kraftfull og sterk, og med alle sesonger hvert år. En klassiker på catwalken og et trygt valg for de som liker den kraftige og effektfulle fargen.

7. ROSA

Rosa er tolket veldig bredt og i spennende kombinasjoner. Fargen er definitivt ikke en søt tuppefarge lenger, men sofistikert, leken og elegant og beveger seg fra det duse og sarte og ned mot de dype og dramatiske fuksiafargene som grenser mot fiolett.

 

1 Comment
  1. Kirsti 1 år ago

    Elsker ditt fargerike univers! Er det lov å spørre om en plomme/burgunder-aktig farge som kan passe samme med Mild Aquamarin og S 1010-R og 2020-R?

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

©2018 Dagny Fargestudio

Log in with your credentials

Forgot your details?