Om

Som uavhengig fargedesigner, rådgiver og konsulent rådgir Dagny det offentlige, arkitektkontorer og andre oppdragsgivere med gjennomtenkt, målrettet og effektiv bruk av farge. Utdannelse innenfor pedagogikk, sosiologi og informatikk i kombinasjon med en livslang lidenskap for farger, ti år i IT-bransjen og ti års erfaring med merkevarebygging gir henne en sterk kommersiell forståelse kombinert med analytisk trendforecasting og en sterk estetisk formsans. Merkevarebygging og langsiktige strategier er grunnsteiner i produktutviklingen, og det etterstrebes å forsterke oppdragsgivers visjon for sitt produkt gjennom målrettet og effektiv bruk av farge.

Dagny har over 10 års praksis som fargedesigner, og opprettet Dagny Fargestudio i 2014, etter å ha jobbet som kreativ leder i Fargerike. Her etablerte hun blant annet konseptet Årets Farge, utviklet fargekonsepter, skrev briefer til kreative partnere, ideutvikling til photoshoots og inspirasjonsmateriell, opplæringsmoduler og PR-strategi, analyserte fargetrender og iverksatte samarbeid med andre merkevarer.

Dagny er en pådriver for økt bevissthet og målrettet bruk av farge, og i 2017 ga hun ut boken Farger til folket! på Cappelen Damm, en bok om hvorfor og hvordan vi bør bruke farge på en mer målrettet måte innenfor arkitektur, interiør, offentlige rom, mote og bilparken. Boken er gitt ut i fire land. Hun er et kjent ansikt i mediene, og uttaler seg ofte om fargebruk, fargetrender og verdien av riktig bruk av farge, innenfor arkitektur, interiør og mote.