Sesongens beste interiørfarger

Lurer du på hvilke farger du skal pusse opp med denne høsten? Du fikk kanskje med deg innslaget på God Morgen Norge forrige uke, hvis ikke kan du ta en titt HER. I dette innlegget utdyper vi videre temaet videre. Etter gjennomgang av flere produsenters fargearkiver, har vi funnet frem de aller beste fargene du kan gi til veggene dine:

Det er mye å velge mellom fra de forskjellige produsentene, noen fronter kun de støvete nyansene, mens andre går for bredere dekning. Vi har funnet frem til de beste nyansene innenfor dagens mest aktuelle fargegrupper; gult, nude, rødt/rosa, blått, blågrønt, grønt og brunt.

Gult: varme, optimisme og glede

Gult er en farge som har vært svært lite brukt innenfor interiør de siste årene, om i det hele tatt. Det er derfor svært spennende å se at den nå melder sin tilbakekomst. Etter mange år med kjølige interiører i gråskala, ser vi at det kommer en slags motreaksjon, hvor varme, hygge og koselige hjem står høyere på ønskelisten enn det perfekte, mer kjølige og distanserte. Gult kan på mange måter kalles den totale motpolen til det fargeløse, og vil nok fortsatt føles krevende for mange. Vi ser nå flere nyanser melder sin «ankomst», både dusere og mer støvete nyanser, men også de klare, sterke og dominerende.

Mens de dusere nyansene passer utmerket til oppholdsrom, som illustrert nedenfor med prosjektet Hidden Tints av Note Design studio, kan de kraftigere nyansene, som også kan være vanvittig vakre, egne seg best til møbler eller gjennomgangsrom.

 

 

Hidden Tints av Note Design Studio

Velvet 10246 – Jotun Lady

Velvet er ikke en ny Jotun-farge, den ble lansert for flere fargekart siden. Men fargen er god og vil skape en frisk og lun atmosfære inne. Den er enkel å lykkes med, og en perfekt kjøkkenfarge. Bilde av fargen på vegg kan sees HER. (bilde 3)

Ocre – Pure & Original

Ocre (se brukt i tak HER) er en kraftig og dyp nyanse. Okerfargene er tradisjonsrike, og det er spennende å se at de nå kommer tilbake. De er spennende i kombinasjon med andre farger, frks bleke blågrønne eller nude/rosa fargetoner. Fargen kan sees i tak HER.

Hay no. 37 – Farrow & Ball

Hay no. 37 er en enkel og god gulfarge. Den er blek og rolig, samtidig som den gir varme og en vennlig atmosfære til rommet. Den kan like godt brukes i oppholdsrom og gjennomgangsrom, og både som stuefarge og på soverom (hvor gult vanligvis ikke anbefales). En fin start for deg som kommer rett fra grå vegger. Fargen kan sees på vegg HER.

Babouche no. 223 – Farrow & Ball

Denne fargen er for de sprekeste, dette er som å male solen inne. Den er sterk, kraftig og dominerende og egner seg godt på møbler, mindre flater og i gjennomgangsrom for de vågale. Temperaturen vil føles høyere i rom i denne fargen. Fargen kan sees på vegg HER.

Nymåne FR1338 Fargerike

Denne nyansen av gul er varm og mettet, samtidig som den er behagelig og mild. Dette er en klarere gultone enn Hay no 37 og Velvet 10246, men fremdeles ganske enkel å lykkes med. Fargen kan sees på vegg HER.

Nude: varmt, lunt og elegant

De nude nyansene står sammen med rødtonene høyt i kurs, og flere er varme alternativer til det grå. De nude nyansene er i den rød/rosa familien, men er hverken røde eller rosa. Noen nærmer seg beige, men er heller ikke beige. Mange ønsker seg disse fargene, og det er enkelt å forstå hvorfor. Samtidig som de gir et svært elegant uttrykk, og med den rette omgivelsen, også stramt, vil den alltid samtidig føles lun og varm. Den klarer å tilføre en hygge og behagelig stemning som er attraktiv i dagens trendbilde og vil forbli det i lengre tid fremover. De forskjellige nyansene av nude kan helt fint blandes med hverandre eller andre farger. Enkle å lykkes med.

 

 

Jotun Lady: 20047 Blushing Peach i det innerste rommet, 10966 Almond Beige i det ytterste. Foto: Line Klein, Styling: Kraakvik&D’Orazio

 

 

Pink Ground no. 202 – Farrow & Ball

Denne nyansen er den mest rosa av de syv nude nyansene plukket ut. Den er frisk og både varm og kjølig på vegg. Passer utmerket mot friske nyanser av hvitt, men er også elegant mot de mørke og dype juveltonene. Fargen kan sees på vegg HER.

Blushing Peach 20047 – Jotun Lady

Dette kommer nok til å bli en av Jotuns bestselgere denne sesongen, har allerede anbefalt denne til flere prosjekter. En beigaktig nude/ferskennyanse, som gir et varmt og behagelig uttrykk. Jotun satser hardt på nude, og har flere gode alternativer. Denne nyansen kan også kalles en blek terracotta. Bilde av fargen på vegg vises ovenfor.

Soft Skin 10580 – Jotun Lady

Soft Skin er en lysere nyanse av Blushing Peach, og vil føles litt kjøligere på veggen, samtidig som den er varm. Den er ikke beige og ikke rosa, men et vellykket sted midt i mellom. Fargen kan sees på vegg HER (bilde 4)

Dead salmon no. 28 – Farrow & Ball

Et grålig slør ligger over denne nyansen av nude med det pussige navnet. Død laks, liksom.. Jaja. Uansett, den er vakker på veggen, og som de andre nudsene, lett å lykkes med. Fargen kan sees på vegg HER.

Setting Plaster no. 231 – Farrow & Ball

Mye mindre grått enn den døde laksen, og er varm og behagelig. Gir en lun og trivelig atmosfære og er spott on dagens trendbilde. Fargen kan sees på vegg HER.

Skin Powder – Pure & Original

Dette er en av mine favoritter, sammen med de gamle Corbusier-nudsene (finnes ikke i vanlige malingsbutikker, så ikke anbefalt her). Denne er varm og mild, og gir rommet en behagelig og elegant stemning. Den er frisk og ikke særlig støvete. Fargen kan sees på vegg HER.

Senses 2024 – Jotun Lady

Senses er en mørkere variant av Soft Skin, men beveger seg mer mot det beige enn Blushing Peach, som også er i nær familie. Fargen markerer seg tydeligere på veggen enn Soft Skin, og passer godt for de som ønsker litt mer pigmentering. Fargen kan sees på vegg HER.

Rød- og rosatoner: elegant, sofistikert, trygt og vågalt

 

 

Nordsjö’s Årets Farge 2018: Heart Wood

 

Det er ikke mange sesonger siden en rød vegg føltes helt utenkelig, mens det i dag er flere som går og sikler på en rød- eller rosatone på veggen. Det er vel og merke ikke primærrødt eller rosa vi ønsker oss, men gjerne de støvete, dype eller terracottalignende variantene.

 

Red Earth no. 64 – Farrow&Ball

Dette er en dyp, støvete og klassisk terrakottanyanse, som er elegant og sofistikert, men også frisk. Er vakker i både klassiske og mer moderne interiører.

Brown Red – Pure&Original

Dette er en kraftig nyanse av rødbrunt, og vil fremstå som veldig rød på veggen (se bilde HER). Igjen, en farge som passer aller best der det er høyt under taket (les gammel bygårdsleilighet eller nyfunkis med dobbel takhøyde) Fargen kan sees på vegg HER (vegg i forgrunn og kontor lenger ned på siden).

Red Maple 2727 – Jotun Lady

Denne er dyp og mørk, litt sensuell i uttrykket, får boudoir-looken lett på soverommet med denne fargen;) Samtidig kan den også fungere godt i oppholdsrom, gjort på riktig måte. Spennende nyanse fra årets lansering. Fargen kan sees på utsnitt av vegg HER.

Heart Wood – Nordsjö

Årets Farge for 2018 fra Nordsjö ble Heart Wood, en kjølig beigerosaaktig nyanse. Den er tilnærmet nøytral, og kan vel egentlig brukes hvor som helst hvis du liker den. Den er definitivt pen, og enkel å kombinere med de fleste andre farger. Magisk mot cognacfarget skinn!

Picture Gallery Red no. 42 – Farrow&Ball

Denne er både mørkere og mer støvete enn Red Earth, og igjen er disse mørkere terrakottanyansene interessante på soverom. Rødt anbefales vanligvis ikke til disse rommene, på grunn av fargens aktive egenskaper, men disse nedstøvede nyansene kan derimot fungere svært godt. Fargen kan sees på vegg HER.

Lucca FR2501 – Fargerike

Lucca er en nydelig, mellomfarget terracottafarge som passer utmerket i oppholdsrom som stuen, men også i gjennomgangsrom. Det er en farge du faktisk ser sunnere og penere ut, den er magisk mot de fleste hudtoner. Fargen kan sees på vegg HER.

Blågrønt: Rolig, avslappende og varig

 

 

Pure & Original: To nyanser av samme farge – Lagoon Water på vegg og Black Hills på kjøkkenfronter. Foto: Margaret M. de Lange, Styling: Kirsten Visdal

 

 

Lofoten FR1211 – Fargerike

Lofoten er en farge som Fargerike lanserte i 2014, da blågrønt var årets farge. Fargen er like aktuell i dag, og er en god, støvete nyanse, som skaper en vennlig og behagelig atmosfære. Enkel å kombinere med andre farger og enkel å lykkes med. Bilde av fargen i tak kan sees HER (bilde 3).

Green Blue no. 84 – Farrow & Ball

Denne fargen er en del av Farrow&Balls faste kolleksjon, og er en variant av den evig tidløse britiske klassikeren Duck Egg Blue. Vært populær siden rundt 1700-tallet, fargen er inspirert av de blågrønne andeeggene. Passer både til stramme, skandinaviske interiører og maksimalistiske overdådige gamle slott. Kan føles fresh og spennende kombinert med de rette fargene.

Soft Mint 7555 – Jotun Lady

Dette er ikke en av sesongens nyheter, men Soft Mint er en god blågrønn nyanse, som fortjener fortsatt oppmerksomhet. Den er litt som bunnen av en gammel glasscolaflaske og er utrolig lett og enkel å lykkes med. Veldig dus i nyansen, og kan fint brukes både på vegg og i tak. Se fargen på vegg HER.

Polar Blue – Pure&Original

Polar Blue er utrolig enkel å lykkes med. Passer til alt, gir rom et friskt og behagelig uttrykk. Kjøligere enn Soft Mint, som er mer grønn i nyansen, ellers er de ganske nyanselike. (se bilde av fargen på vegg ovenfor)

De mørke blåtonene har vært enormt populære de siste sesongene, men jeg tenker vi fint kan ta en pause fra Oslo, St Pauls Blue og Deco Blue, og heller vende blikket mot de mørkere blågrønne nyansene.

Steel Blue – Pure&Original

Denne nyansen er svakt blågrønn, den lener seg mot en vanlig blåfarge, men har ørsmå elementer av gult i seg, som gjør at den får en litt varmere glød enn de klassiske mørkeblå. Veldig god til soverom! Se bilde av fargen på vegg i Fresco-versjon HER. (kommer også i vanlig, slett kvalitet)

Dark Teal 5454 – Jotun Lady

Dark Teal er mye grønnere enn Steel Blue, og dermed også varmere, mer glød. Den kan være magisk mot for eksempel sennepsfarget fløyel. Se bilde av fargen på vegg HER.

Atria – Pure&Original

Dette er en mellomnyanse, den er ikke helt mørk, og heller ikke helt lys. Veldig fin på for eksempel kjøkkenfronter, men også på vegg. Kan kombineres med de aller fleste andre farger.

Blått: Fokus, ro og velbehag

Blått er den mest populære fargen i fargesirkelen, og folk flest sin favorittfarge. Den er sammen med blågrønt og grønt en av de tre nye basisfargene vi bruker når vi innreder. Blått kommer i et vell av nyanser, fra det helt bleke, til det mørke og mystiske.

 

 

Foto: Maja Hattvang har malt sitt soveromstak i fargen NCS S2020-B

 

 

Nordic Breeze 5452 – Jotun Lady

Denne fargen er det jeg vil kalle «bankers».  Du vil lykkes uansett hvor du bruker den. Superenkel. Fin til alle rom, men er også en farge som er god til for eksempel klasserom. Vi fokuserer aller best i denne type farger, så også ypperlig til kontoret. Men husk å bruke mer enn bare denne fargen, da kan den føles litt blass. Trenger selskap av andre farger for å fungere optimalt. (og her kan farge nr 2 gjerne være treverk eller dypere blåtoner på detaljer, hvis du er bekymret for at det skal bli for mye)  Se bilde av fargen på vegg HER.

Lagoon Water – Pure&Original

Også en utrolig enkel farge å lykkes med. Behagelig og pen. Har de samme nøytrale egenskapene som Nordic Breeze, men litt klarere og lysere i nyansen.

Dusky Blue 5200 – Jotun Lady

Dusky Blue er en mørkere nyanse av Nordic Breeze, og vil gi et klarere avtrykk på veggen – den vil altså synes bedre. Fortsatt utrolig ufarlig og enkel å lykkes med. Du får denne til enkelt også.

Skylight no. 205 – Farrow&Ball

Denne er så lys at du nesten ikke merker at den er der. Noen ganger tenker jeg at det er litt kjedelig, men det funker utrolig godt, hvis du bare vil ha bittelitt pigment av farge på veggene, og føle deg på veldig trygg grunn. Se bilde av fargen på vegg HER.

Grønt: Mildt, behagelig, skjerpende og enkelt

«Green is the prime color of the world, and that from which all of its loveliness arises» sa Pedro Calderon de la Barca på 1600-tallet i Spania, og han har jo helt rett. Grønt er basisfargen til naturen, og finnes i et voldsomt vell av nyanser – faktisk er den den fargen naturen har aller flest nyanser av. Og det er jo slik at det er nesten ingenting som er stygt mot grønt, i hvertfall ikke disse nyansene. Heller omvendt, grønt gir glød til fargene rundt seg og hjelper de til å se enda vakrere ut. Samtidig får fargen oss til å føles oss rolig og avslappet, samtidig som sansene blir skjerpet.

 

 

 

Sea Moss – Pure & Original

En varm og behagelig farge som er lun på veggen. Føles ganske klassisk, men kan få et moderne uttrykk kombinert med de riktige fargene. En nyanse av nude sammen med denne, vil for eksempel være en killer kombo.

Pale green 8478 – Jotun Lady

Fra fjorårets fargekart, men fremdeles like aktuell. En svært god, kjølig nyanse av grønt som passer til det meste (bortsett fra eggehvit). Perfekt for deg som vil ha det litt stramt/danskskandinavisk. Se bilde av fargen på vegg HER.

Laurbær 8302 – Jotun Lady

Litt mer sorthet og varmere enn Pale Green, som gjør at den føles litt lunere. Utrolig vakker både til stuer og soverom. En farge jeg anbefaler ofte. Funker også for dere som er stuck med eggehvit og bommull på listverket;) Se bilde av fargen på vegg HER.

Belgian Wilderness – Pure & Original

Denne fargen er en ideell soveromsfarge. Den er støvete grønn, ikke helt mørk, men veldig mørk. Spennende å bruke på både vegg og tak, og vil gjøre rommet til en liten hule. Utrolig vakker mot klassiske blomsterfarger og kan kombineres med det meste. Se bilde av fargen på listverk HER.

Brunt: Lunt, vennlig og sosialiserende

 

 

Årets Farge 2017. Bilderettigheter: Dagny Fargestudio Foto: Margaret M de Lange, styling: Kirsten Visdal

 

 

Cashmere 10683 – Jotun Lady

Dette var it-fargen fra Jotuns fargerkart i 2017, men jeg synes den fortjener videre oppmerksomhet. Det er en god, varm og behagelig og like aktuell i år som i fjor. Prøv å kombinere den med andre farger enn de man vanligvis ser på bilder, for å unngå «fargekartlooken».  Se bilde av fargen på vegg HER.

Camel – Pure & Original

Kamelfargene er tilbake både innenfor interiør og mote (hvor den egentlig aldri forlot oss helt, men har kommet større tilbake nå), og vil føles klassisk, men også litt rampete, avhengig av hvilke farger du kombinerer den med.  Se bilde av fargen på vegg HER (kommer også i vanlig slett variant, vist i Fresco-kvalitet på bilde)

Golden Majesty – Pure & Original

Denne er frekk og vågal, med en flair av 70-tallet, men blir oh so cool hvis du dekker vegger, karmer og tak i den. Den er vill mot gammelrosa (som tro det eller ei, kommer tilbake), superglam mot messing, og killer mot brun marmor. Tenker denne er for deg som vil ha noe eget, spennende og litt annerledes, men også vil safe litt.

Almond Beige 10966 – Jotun Lady

Almond Beige er borderline greige, men jeg godtar den (mer enn godtar, den er virkelig fin!) fordi den er et interessant alternativ til grått. Og så spennende når du bruker den på både vegg, karm og tak! Hopp i det, prøv denne der du hadde det helt hvitt eller grått tidligere! (heia, heia!!) Se bilde av fargen på vegg HER.

Tre tips til når du skal fargesette hjemmet ditt:

 1. Dersom du skal pusse opp hele huset, er mitt viktigste tips å ikke velg alle fargene fra samme fargekart eller samme sesong. Det er like lite fornuftig som å kjøpe alle møblene på ett sted, du vil ende opp med katalogfølelsen og det vil synes godt at du valgte «2017-fargene». Dette gir oppussingen kortere varighet, det vil si at hjemmet gjerne vil føles umoderne raskere. Ha selvtillit nok til å velge farger fra tidligere fargekart og flere produsenter, da vil du sikre deg et mer personlig resultat
 2. Bland støvete og klarer nyanser når du innreder. Interiøret vil føles livløst hvis du bare bruker farger med et grått slør over. Det beste resultatet for du hvis du blander de to. Hvis du absolutt vil ha støvete farger på alle vegger, er det lurt å bruke litt klarere nyanser på møbler og andre detaljer, frks puter og pledd. Nyanserikdom er viktig for å få dybde i rommet. Det betyr ikke at du skal ha masse forskjellige farger, du kan gjerne bruke flere nyanser av samme farge (frks støvete blå vegger og en safirblå sofa. Eller Nude vegger og sennepsfarget velourstol)
 3. Minst én farge bør være utenfor komfortsonen. Ta litt sjanser, så blir du ekstra fornøyd!

Vil du lære mer om farger? Meld deg på vårt nyhetsbrev

* indicates required
 

32 Comments
 1. Cecilie 4 måneder ago

  Hei Dagny! Jeg skal male gangen min. Ønsker å skape en god overgang mellom stua, som er malt i minty breeze, og underetasjen, som er malt i washed linen. Gangen danner et bindeledd mellom disse. Falt for fargen velvet.. Vil det krasje fullstendig?? Cecilie 🙂

  • dagny 3 måneder ago

   Hei Cecilie! Velvet blir superfin til! Godt valg <3

 2. Vanessa fra Sukhi 3 måneder ago

  Så mange fine farger å velge mellom! Personlig liker jeg rosa- og grønnfargene mest, særlig soft skin og Lofoten! Jeg synes de begge passer perfekt til soverommet og det er kjempevanskelig å bestemme seg for en av de to 😉

  • dagny 3 måneder ago

   Det skjønner jeg godt! De er også nydelige sammen! 👌🏼

 3. Susann 3 måneder ago

  Heihei! Eg skal male eit soverom, vegger, lister og tak i samme «rosafarge » ..finn den perfekte farge på bilder, men når eg prøver heime blir det ikkje like bra..det er i ein kjellar, so lite dagslys..golvet er litt mørkt..minner om valnøtt, men hakket lysere..det er og ein dobbeltdusj i kvit marmor i rommet.. eg elskar fargen senses på bilder, men den blir berre mørk brun hjå meg..prøvde meg på ded salmon, men den vart også for brun..drømmefargen er vel ein kryssing av deco pink og senses ..litt mørkere og litt brunere enn deco pink.. liker også svært hodt heart wood på bildet du har over, men hjå andre er den heilt lilla, noko eg ikkje ønskjer.. Har du noko forslag? Må egentlig kjøpe maling i morgon..men foreløbi har eg 10 fargeprøver på ein vegg, uten at ein er perfekt..Har prøvd deco pink, dusty rose, silky pink , støvrosa , bevegelse, senses , dead Salmon. HJELP😅 Du har nok meir oversikt enn meg..rekner ikkje med at du kan svare på så kort varsel..men prøver likevel! Ha ein finfin kveld!

  • dagny 3 måneder ago

   Jeg tror deco pink vil bli slik du ønsker deg når du får den opp på veggen. Evt Skin Powder fra Pure&Original 🙂

 4. Anne Lise 3 måneder ago

  Hei Dagny! Du har inspirert oss til å bruke masse farger når vi nå bygger hus, tusen takk! Vi har en mellomstue i en av etasjene som glir over fra gangen/inngangspartiet. I tillegg ligger det fire tilstøtende soverom til denne stuen. Vi har vurdert blushing peach i denne stuen og lurer på om vi skal gå for Setting plaster (fra Farrow & Ball) i gangen. Hva tenker du om denne komboen? Videre vurderer vi på to av soverommene hhv Inchyra Blue (fra Farrow & Ball) og Soft Teal. Har du forslag til to soveromsfarger som vi kunne valgt til de øvrige rommene som ville passet fint inn? I tillegg ønsker vi Minty Breeze i overetasjen og trappegangen som da ender ned i denne stuen. Tror du det blir for mange fargekombinasjoner? Blir det rot med så mye forskjellig eller kan disse fargene harmonere ok? AL:)

  • dagny 3 måneder ago

   Hei Anne Lise! Du bruker egentlig bare to farger i forskjellige nyanser, så dette er easy peasy. Funker som bare det! Kjør på i taket og da;) Vet ikke om det er barne- eller voksenrom, men du kan egentlig bruke hvilken farge du vil? Anything goes. Mørkegrønt er magisk, duse lavendeltoner er svale og behagelige, og et blått tak (som på et av bildene) må være det beste å våkne til om morgenen. 🙂

   • Anne Lise 3 måneder ago

    Takk for raskt svar! Når du sier kjør på i taket, mener du samme farge i taket som på veggene i stue og gangen?
    Forslag til en evt grønnfarge (tror vi må beholde det noe lyst da det er et barnerom) og/eller lavendelfarge som kan harmonere med de øvrige? Begge rommene har relativt store vindusflater med mye dagslys. Har også vurdert deco pink el silky pink på ett av de.. er så mange fine farger -nesten umulig å velge! (også fra Farrow&Ball og Pure&original sine fargekart❤️!)

    • dagny 3 måneder ago

     Hei igjen! Ja, det mener jeg 🙂 Vil funke fint! Av grønnfarger vil de fleste alternativene ovenfor passe godt til barnerommet:) Støvete Lavendel fra Fargerike er magisk fin og enkel å lykkes med. Kjør på den! 😀

     • Anne Lise 2 måneder ago

      Jeg vil bare si tusen takk for at du inspirerte til å male takene også. Det er blitt SÅ, SÅ, SÅ fint!!!😍

 5. Susann 3 måneder ago

  Hei igjen! Eg har endå ikkje kjøpt maling eg…har kjøpt fargeprøver på blushing peach og heart wood..går nok for ein av dei, men ikkje 100% fornøgd.. heart wood blir for lilla , og blushing peach virkar litt kald.. har lyst å gå for heart wood, men då må eg gjere noko for å få vekk det lilla…den er svært ulik slik den er på bilda eg har sett av den..Har du nokon råd?vurderer tak i ein litt mørk oker-messing-sennepp-isj farge..men veit ikkje om de vil gjere den meir lilla el meir grårosa..?😊

 6. Kaja 3 måneder ago

  Hei! Jeg trenger sårt et tips til farge i stua. Har kjøkken i eik og tak + en vegg i lys kvistfri furu. Har prøvd terracotta fra Fargerike, men føler jeg kveles litt og trenger noe friskere og lysere . Litt redd for at fura skal virke alt for gul hvis jeg maler med blått, men kunne tenke meg å prøve helt lyst grønt eller blått. Hva tror du?

  Kaja

  • dagny 3 måneder ago

   Hei Kaja! Hva tenker du om en lysere nyanse av nude i stedet for terracotta? Blått er også er også et godt alternativ:)

   • Kaja 3 måneder ago

    Takk for svar! Lysere nude hat jeg prøvd og det går for i ett med furua. Har vært inne på Nordic breeze men jotun skriver at den ikke fungerer så bra inntil beige og vil framheve det gule- da blir den kanskje vanskelig mot fura? Alternativt Dusky Blue. Lurer også veldig på en varm, helt lys grønntone- lurer på om det kunne funke å blande ut aprilgrønn fra jotun med mer hvitt. Krydderurt fra Jotun har jeg testet- blir For liten kontrast til furua. Har du noen flere innspill?

    • dagny 3 måneder ago

     Må nesten se bilder hvis jeg skal kunne hjelpe deg noe videre. Hvis du ønsker hjelp til utarbeidelse av fargepalett koster det kr 1250,- per time ink mva. Du kan sende forespørsel til mail@dagnyfargestudio.no 🙂

 7. Susann 3 måneder ago

  Eg endte med blushing peach, på tak vegger og lister..Veldig fornøgd med det😉

  • dagny 3 måneder ago

   Så bra!! Hurra!! 😀 Send gjerne bilde! Det er virkelig en veldig god farge.

 8. Elisabeth H. R. 3 måneder ago

  Hei Dagny – tusen takk for nydelig inspirasjon! Idag har jeg kjøpt boken din, gleder meg til å begynne å lese 😊😊

  Vi flytter inn i nytt (gammelt) hus om noen uker og alt er hvitt! Jeg vil MALE!!

  Kjøkkenet er fra 2004 og i kirsebær. For mørkt for meg. Jeg har lyst å bare male frontene til å. Begynne med da vi ikke har råd til nytt kjøkken med det første. Har lagt min elsk på forskjellige farger på bunnen og topp, og har sett mange. Ilder av grått/hvitt på pinterest. Liker kontrasten men vil unngå grått hvitt, det er jo så mange andre fine farger! Har du noen farger å anbefale som kan passe på kjøkken?

  Mvh, Elisabeth

  • Author
   dagny 3 måneder ago

   Hei Elisabeth! Hvis kjøkkenet ditt er av god kvalitet og godt planlagt er det ikke noe poeng i å kjøpe nytt. 🙂 En makeover med maling koster bare et par tusenlapper og trekker det raskt frem til 2018 <3 Jeg har et pinterest-board dedikert til kjøkkenfarger du kan se på her: https://no.pinterest.com/fargedagny/kitchens/ Det er foreløpig ikke så mange, men neste blogginnlegg blir faktisk om nettopp farger på kjøkken! Så hvis du har litt tid, vil det komme en mengde forslag til hvordan du kan sette farge på kjøkkenet ditt der 🙂

   • Elisabeth 3 måneder ago

    Tusen takk for svar! Jeg skal sjekke pinterest og ser frem til neste blogpost!

 9. Anette 2 måneder ago

  Hei Dagny! Synes du er veldig inspirerende, så tusen takk for det:) Venter spent på innlegget dit om farger på kjøkkenet.

  Ser du skriver om soft mint, har du tips til en frisk, varm rosafarge som kan passe til, f.eks. på en kontrastvegg?

  Ha en fortsatt fin kveld!

  • Author
   dagny 2 måneder ago

   Hei Anette og takk for fin kommentar!:D Kjøkkeninnlegget er litt forsinket, prøver å få det ut før jul! Rosa til soft mint kan lett bli søtt. Anbefaler derfor å gå litt mer mot rødt, frks Lucca fra Fargerike (en terracotta-farge). Den er helt fantastisk.

 10. TFF 1 måned ago

  Hei Dagny 😃
  Skal male tømmerhytte.
  Har brukt Smoaked Oak på hovedvegg i stua.
  Nå står kjøkken for tur. Bonderomantisk rød/burgunder innredning og trehvit tak og lister.
  Tror du Almond Beige vil passe her? Eller har du annet spennende forslag? Andre vegger er eggehvit foreløpig..
  Håper du kan hjelpe 🎄🎄🎄
  Mvh
  TFF

  • Author
   dagny 1 måned ago

   Skal du male bort det bonderomantiske? Hva slags stil og uttrykk vil du at hytta skal ha? Skal den bevare det nostalgiske eller ønsker du en mer moderne orientering?

   • TFF 1 måned ago

    Hei Dagny,
    Takk for svar.
    I denne omgang ønskes det å beholde det bonderomantiske på kjøkkenet. Men ønsker at hytten oppleves som lun og litt tøffere om det går å få til..

    • TFF 1 måned ago

     Jeg elsker stilen de har på Storfjord Hotell..

    • Author
     dagny 1 måned ago

     Det er litt vanskelig å gi råd til akkurat dette uten å ha sett hytta. Veldig fint at du bevarer kjøkkenet:) Dersom du ønsker fargerådgivning, kan du sende en e-post med bilder og nærmere beskrivelse. Timepris er kr 1250,- ink mva:)

     • TFF 1 måned ago

      Takk for at du tok deg tid til å svare meg. Ønsker deg en nydelig jul 🎄

 11. Toto 1 måned ago

  Hei Dagny, hadde vært duper å få råd om en grå-blå farge som passer til eggehvit. Vegger og lister er eggehvit i stuen – og en tapet vegg i hvitt og gull mønster. Skal male gang som vil vises i stuen siden jeg har åpen løsning. Dørene i gangen er eggehvite/bomull fra leverandør. 5 dører – bør jeg male den i samme farge som veggen? Og hva gjør jeg da med gulvlistene som er eggehvite i stue og gang. Skal de være hvite over alt? Takk for svar:-)

  • Author
   dagny 1 måned ago

   Hei Toto:) Gråblå farger går dessverre ikke til eggehvitt, men du kan jo kjøpe deg en prøveboks av frks Kjølig Eleganse fra Fargerike og se om det at de lysegule listene synes bedre irriterer deg, eller om du synes det kan passere? Jeg anbefaler å male gulv- og taklister i samme farg som vegg (og også tak;)). Dørene kan forbli hvite, få samme farge som vegg, eller frks en mørkere nyanse av veggfarge. Se eksempel hjemme hos Martine og Per Martin: https://www.instagram.com/p/Bcl_eEFBCXr/?taken-by=farge_dagny

   • Toto 1 måned ago

    Tusen takk for svar:-) Blir så inspirert av alle fargene og ideene dine.

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

©2018 Dagny Fargestudio

Log in with your credentials

Forgot your details?